top of page

Zandstralen en metalliseren door Lakkerij Cools

Eerst zandstralen op metaal, dan metalliseren: de ultieme bescherming tegen roesten

Voor een oppervlak gemetalliseerd wordt, gaat men het product eerst zandstralen. Lakkerij Cools is in beide technieken gespecialiseerd! Wij zandstralen op metaal en hout (eiken balken bijvoorbeeld), lakken radiatoren en lakken balustrades (van zeekwaliteit).

Wat is zandstralen van metaal?

Zandstralen is een proces waarbij korrels onder hoge druk op een te behandelen oppervlak worden geblazen. Met deze techniek kunnen we houten en metalen materialen grondig reinigen.

Wat is metalliseren van metaal?

Metalliseren is een behandeling na het zandstralen. Hierbij omhullen we een onderdeel volledig met een laagje aluminium: een garantie voor een duurzaam resultaat. Wij metalliseren poorten, ramen, containers, balustrades, buitenmeubilair en meer!

Hoe werkt zandstralen?

Voor we het metaaloppervlak metalliseren, moeten we eerst zandstalen in een straalcabine. We projecteren een straalmiddel met scherpe staalkorrels vanuit een straalketel via een straallans. We gebruiken staalgrit om afval te beperken. Het straalmiddel wordt gerecupereerd, gezuiverd en opnieuw gebruikt. Wanneer het zijn slagkracht verliest na herhaaldelijk gebruik, wordt het afval volgens de geldende wetgeving gerecycleerd.

Hoe werkt metalliseren?

Na het zandstralen metalliseren we het oppervlak met een vlamspuitpistool. Door de vlam wordt de op draad getrokken zink (85%) - alu (15%) gesmolten en met perslucht op het oppervlak gespoten. Dit stolt terug als het op het ruwe, gestraalde oppervlak belandt. De laagdikte kan naar keuze bepaald worden, afhankelijk van de toepassing en eisen.

Wat zijn de voordelen van zandstralen?

  • De perfecte voorbereiding

  • Roest, vuil of afgebladderde verf doeltreffend verwijderen

  • Optimaliseren van de aanhechting van verf

  • Zo kan de levensduur van het materiaal aanzienlijk verlengd worden

Wat zijn de voordelen van metalliseren?

  • De ideale bescherming tegen roest en corrosievorming

  • De perfecte voorbereiding voor een poedercoating

  • Egale laagdikte

Hoeveel kost zandstralen en metalliseren?
Vertel ons alles over uw project en wij overhandigen u met plezier een gratis offerte op maat van uw opdracht!

bottom of page